Wie ben ik ?


Graag stel ik mezelf even voor.

samen
Ik ben Virginie De Bruyne, getrouwd met Alexander en mama van Julien en Anna-Marie.
Reeds tijdens mijn studies aan het IAO werd het me duidelijk dat ik na het afstuderen zoveel mogelijk ervaring wou opdoen op zoveel mogelijk verschillende vlakken, vooraleer mijn eigen weg te bepalen.
Dit om me maximaal te kunnen ontplooien als osteopaat en met zoveel mogelijk types patiënten te kunnen omgaan.
Meteen na mijn studies ben ik beginnen werken in een praktijk voor kinderosteopathie te Geluwe.
Daar genoot ik heel wat ervaring met het behandelen van baby's, zwangere vrouwen en kinderen, alsook de klassieke patiënten die zich aanbieden in een groepspraktijk.
Daarnaast heb ik gedurende 3 jaar gewerkt in een groepspraktijk in Deerlijk, waar ik vooral acute patiënten en baby's behandelde.
Dankzij het afwisselende werk in beide praktijken genoot ik heel wat ervaring bij verschillende types patiënten.
In januari 2011 startte ik mijn eigen praktijk in Zonnebeke ( tussen Ieper en Kortrijk ).
Sinds 2007 ben ik ook docente aan The International Academy of Osteopathy ( Louvain-la-Neuve, Kopenhagen, Duitsland, Gent en Antwerpen).
Het lesgeven biedt me de mogelijkheid om contact te houden met collega's en om op de hoogte te blijven van de recentste ontwikkelingen en vernieuwingen in de osteopathie. Na onze gezinsuitbreiding besloot ik om enkel nog les te geven in Gent, zodat ik meer tijd heb voor mijn gezin en mijn praktijk.
Ik vind het belangrijk dat ik mijn patiënten medische zorg van het hoogst mogelijke niveau kan bieden, en dit gebaseerd op wetenschap, kennis en kunde. Daarom besloot ik in 2014 om de universitaire opleiding Master of Science in Osteopathy te volgen. Deze opleiding is erkend door de NARIC ( Vlaamse Overheid ) en rondde ik met succes af in 2016.
Ik zou mezelf omschrijven als extravert, empathisch, leergierig en goedlachs en vind persoonlijk contact met patiënten heel belangrijk.
Ik beschouw mijn praktijk als een familiepraktijk, waar zowel baby's als volwassenen terechtkunnen in een professioneel kader, waar veiligheid en kwaliteit centraal staan en elke patiënt een individuele benadering krijgt.
Ik beschouw osteopathie niet alleen als mijn vak, maar ook als mijn passie en sta dan ook graag klaar om u te helpen en om uw vragen te beantwoorden.


C.V.


Studies :

Postgraduate opleidingen :


Nederlands - Français

Laatste update op 21 June, 2019

Content for id "container" Goes Here